Editorial

CÂND COPIII ÎȚI DAU LECȚII

După o săptămână de lucru, grea și obositoare, cred că seara de joi este ceea ce se numește cireașa de pe tort într-un clasament al stării de spirit. Nivelul oboselii este maxim, iar răbdarea cu cei din jur este invers proportională cu dorința de a fi weekend.

teme-copil
Sursahttp://www.copilul.ro/articole/mediu+teme+copii/ foto:

Într-o seară de joi, cel mic al meu, după ce s-a “hârjonit” cu noi, a alergat dupa minge prin sufragerie, a urmărit serialul de desen animat preferat – și-a amintit brusc că are de finalizat o lecție pentru a doua zi la grădiniță. Lecția respectivă implica, pe lângă activitatea lui, și prezența unui părinte. Din priviri ne-am înțeles că eu eram acela.

Ne așezăm la masa de lucru cu oarecare entuziam, chiar dacă ora era târzie, mai ales pentru copil, dar asta e! Tema e temă și trebuie făcută. Primele mișcări stângace le trec cu privirea fără să mă irit prea tare. La următoarele răbdarea nu mai e aceeași… și către final izbucnesc și arunc asupra micului meu prinț, toate frustrările strânse în cursul săptămânii:

– Da ! Acum te-ai găsit să îmi spui că ai temă ?!… asta e oră ?!… de aici încolo, dacă se mai repetă, te duci la oră fără tema făcută ! … Așa îți trebuie! Nu vezi ce obosit ești? Dacă o făceai mai devreme, cu siguranță  greșelile astea nu se întâmplau!

Copilul, resemnat, lasă caputul în jos și îmi promite, printre buze, că va lua mult mai în serios îndatoririle sale. Tema se finalizează și linistea dintre părinte și copil se reinstalează. Mergem la culcare și, după cum este obiceiul casei, ne cerem scuze dacă ne-am greșit unul altuia în decursul zilei. Mă simt vinovat și îmi cer scuze pentru ieșirea mea de mai devreme:

– Tati, te rog să mă ierți, am greșit că te-am certat! Eram obosit și tensionat.

Răspunsul copilului meu mi-a dovedit că, în viață, primești lecții și de la copii, indiferent cât de mare ești! …și ce lecții !

– Nu, tati ! nu sunt supărat pe tine! Știu că ai greșit, dar tu faci multe lucruri bune pentru mine! Pe părinți ca voi nu ai cum să te superi!

…o lecție pe care nu o voi uita niciodată! Mulțumesc, copil bun!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *