Timp liber

Program Teatrul Toma Caragiu Ploiesti: 14.03 – 16.03. 2014

  • VINERI – 14.03.2014 – ora 16.00 – D’ALE LUI PACALA – Boldesti Scaieni

Detalii:D'ale lui Pacala

Roxana Matache

regia: Mihai Androne

scenografia: Mihai Androne

Catalin Radulescu(Pacala),Paul Niculae (Preotul), Lizica Sterea(Nevasta preotului), Ioana Rosu(Nevasta Pacala), Liviu Urzeala (Aghiuta)

Spectacolul D’ale lui Pacala, in regia lui Mihai Androne, aduce in fata micilor spectatori ispravile lui Pacala, cunoscutul erou al snoavelor populare romanesti. Ascunse sub o masca de naivitate, simplitate si umor istetimea si ironia sa usturatoare sunt dezvaluite in intalnirea cu tot felul de personaje la randul lor comice (popa,nevasta,soacra, dracii). Un spectacol vesel si antrenant, in ritmul folclorului autentic romanesc.

  • VINERI – 14.03.2014 – ora 18.30 – OMUL CARE A VAZUT MOARTEA – Sala Toma Caragiu

Detalii:

Victor Eftimiu, versiune scenica Andreea Vulpe

regia: Cristi Juncu

scenografia: Andu Dumitrescu

Ion Radu Burlan (Alexandru Filimon), Bogdan Farcas (Vagabondul),Oxana Moravec (Raluca Filimon), Ilie Galea (Dl.Leon), Cristian Popa (George), Mihaela Popa (Alice Filimn)

Salvat de la sinucidere, un tinar, „vagabondul“, profitind de senzatia pe care aceasta intimplare o stirneste, patrunde in lumea buna in care pina atunci nu ar fi avut acces. E un strengar obraznic, dezghetat, cu simtul prompt al oportunitatii sansei ce i s-a oferit. Are umor, are si farmec, asa incit nu-i trebuie mult ca sa-i cucereasca pe (mai) toti. Sau, in orice caz,sa-i zapaceasca. Autorul agata interventiilor lui de histrion (junele fusese o vreme actor) si o trena de, cam moralizatoare, poezie: „sint omul care a vazut moartea, si-am cunoscut pretul vietii. Voi nu stiti cit de frumoasa e viata! O risipiti in nimicuri, treceti pe linga ea, o otraviti cu prejudecati si cu ambiti ineroade, umblati dupa bani, dupa situatii, va pinditi unii pe altii si va fauriti singuri chilii de temnita… Am vrut sa v-aduc ceva din vintul departarilor, descatusarea. Lasati-ma sa plec: ma cheama viata… libertatea!…“ Omul care aduce „descatusarea“ se arata dibaci si in politichie, el propulsindu-si salvatorul, podgoreanul Alexandru Filimon, in postul de primar, pentru care in urbe se da o batalie acerba.

  • SÂMBĂTĂ- 15.03.2014 – ora 18.30 – OMUL CARE A VAZUT MOARTEA – Sala Toma Caragiu
  • DUMINICĂ- 16.03.2014 – ora 11.00 – INIMĂ RECE – Sala Toma Caragiu
  • DUMINICĂ- 16.03.2014 – ora 18.30 – ȘLAGĂRE ÎN REVENIRE – Sala Toma Caragiu

 

VĂ AȘTEPTĂM LA TEATRU!

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *