La doctor

Despre sigilarea dentara la copii – First Dent 4KIDS

528743_468589673176429_1037261106_n

Sigilarea dentara la copii este una dintre cele mai bune metode de preventie a cariilor, pe langa periajele dentare corecte si dese si alimentatia sanatoasa. Aceasta sigilare este recomandata atat dintisorilor de lapte, dar si celor permanenti, imediat dupa ce au erupt.

Odata erupti, molarii prezinta foarte multe denivelari la suprafata, cunoscute sub numele de fosete si santuri.

Acestea sunt locurile in care se opresc resturile alimentare, iar avand in vedere ca fosetele sunt foarte mici, firele periutei de dinti nu pot indeparta resturile ramase acolo. In timp, aceste reziduuri alimentare se transforma in bacterii, adica in carii, iar de aici incep problemele serioase pentru cei mici.

Sigilarea dentara este un proces ce presupune un periaj profesional al dintisorilor si aplicarea substantelor pentru sigilare. Procedeul este complet lipsit de durere si ii fereste pe micuti de posibilele dureri ce pot aparea din cauza cariilor.
Pentru dintii permanenti, acest procedeu este recomandat copiilor cu varste intre 6 si 15 ani si se aplica, in general, pe molari deoarece acestia au cele mai multe santuri si fosete si sunt cei mai sensibili in fata bacteriilor.

(Material oferit de Clinica First Dent 4Kids, Ploiesti)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *