Dezvoltare personala

Ceasul pentru copii

UntitledProbabil ca stiti ca in acest sfarsit de saptamana trecem la ora de vara. Mie personal aceasta trecere imi creeaza un sentiment placut, imi da senzatia ca odata cu natura si noi oamenii renastem, glumind putem spune ca iesim din perioada de hibernare.

 

 

 

Elementul central al acestei schimbari orare il reprezinta ceasul si cum sigur, in calitatea voastra de parinte, ati fost intrebati de copil cum se citeste ceasul, ne-am gandit ca ar fi util sa va prezentam un mod simplu de a-i familiariza pe cei mici cu aceasta taina. Noi am incercat-o si functioneaza.

De ce aveti nevoie?

Foarfeca, carton, carioci, betisor.

Decupati cartonul a.i. sa obtineti forma dorita a ceasului, noi am optat pentru patrat. Gauriti ceasul in centru pentru a crea zona in care vom fixa limbile.

decupat_ceas_1 decupat_ceas_2

ceas_dreptunghi

Cu o carioca marcati orele, e important sa folositi aceeasi culoare, noi am folosit culoarea rosie.

Cu o alta carioca notati numerele care indica minutele. Noi am folosit albastru pentru cele din zona ”SI” si verde pentru cele din zona ”FARA”.

Din cartonul ramas, decupati doua limbi. Una mai mare pentru minutar si una mai scurta pentru ora. Infigeti betisorul (scobitoarea) in cele doua limbi a.i. cele doua sa pota fi rotite. Ansamblul creat va fi introdus in gaura ceasului.

limbi_ceas ceas_final

Astfel creat ceasul, cei mici se vor putea juca in voie la indrumarea unui adult.

Spor la treaba si succes.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *