Uncategorized

Imagini plane si imagini in spatiu. Copiii stiu sa faca diferenta?

Suntem într-o cursă nebună de a achiziționa tehnologie, ne încântă tot ce e nou în acest domeniu, dar mai ales gadgeturile cu cât mai multe funcții. Copiii noștri așișderea, au înțeles, poate mai bine decât am făcut-o noi, că viitorul înseamnă tehnologie. Sunt sigur că ai voștri copii au vizionat deja un film 3D. Noi, la vârsta lor, nu aveam nici cea mai mică ideea de această tehnologie  și sunt sigur că cel mult ne-am fi dorit să avem un televizor color sau poate un program mai lung de desene animate. Din fericire, copiii nostri au și televizoare color si programe speciale de desene animate, dar mai ales: posibilitatea de a-și urmării eroii desenelor în acest format. Câți dintre ei înțeleg exact ce înseamnă  3D, dar mai ales care e diferența între a vedea un obiect în plan vs spațiu? Eu am avut “curajul” să verific acest lucru cu cel mic al meu și să-i prezint prin joc acest lucru. Vă invit și pe voi să o faceți acasă, e simplu și eficient. Nouă ne-a ieșit! Iată mai jos în ce a constat joaca.

Materialele necesare:

  1. Plastilină;
  2. Bețișoare sau scobitori;
  3. O cutie în care să depozitați “mingiuțele“ de plastilină.

Activitatea se desfășoară în etape:

Etapa 1: Realizăm din plastilină “mingiuțele“. Acestea vor fi necesare la îmbinarea formelor geometrice.

Etapa 2: Stabilirea formelor pe care vrem să le producem. Noi ne-am decis asupa unui cub, piramidă cu baza triunghi și a unei prisme cu baza pentagon.

Etapa 3: Realizarea formelor. Acest lucru se obține prin înfingerea bețișoarelor sau a scobitorilor în mingiuțele din plastilină. Noi recomandăm folosirea scobitorilor dintr-un motiv simplu și anume, acela că: scobitorile sunt mai ușoare decât bețișoarele, iar stabilitatea formelor este mai mare astfel.

Ce a ieșit? Vă invităm să vizualizați în fotografiile de mai jos. Dacă aveți intrebări, nu ezitați să le formulați în zona comentarii.

Spor la joacă!

joaca_plastilina_1

joaca_plastilina_2

joaca_plastilina_3joaca_plastilina_4joaca_plastilina_5joaca_plastilina_6joaca_plastilina_7

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *