Dezvoltare personala Uncategorized

Atelier prescolari: Semne de circulatie

Zilele de iarnă, reci și scurte, ne fac să petrecem mai mult timp in casă. Și cum oare e mai frumoasă iarna decât așa cum ne-o descrie Alecsandri, adică din casă ? Stând la căldură și admirând albul infinit al zăpezii. Stop! Nu despre zăpadă si nu despre căldura din casele noastre vreau sa vă vorbesc.Atelier copii Semne de circulatie

Vreau să vă prezint în cele ce urmează un mod de a petrece timpul cu cei mici mai ales că majoritatea dintre voi, va intrebați cu ce ați mai putea sa umpleți timpul copiilor in afară de eternele și mult discutatele activități tv sau laptop / tabletă (subiecte asupra cărora promitem să revenim).

La sfârșitul săptămânii incercăm să completăm activitățile de la grădi cu activități educative și care în același timp să nu-i dea celui mic impresia că învață.

Al nostru copil de ceva vreme, in prisma faptului că este navetist, a inceput să fie interesat de semnele de circulație. Văzând acest lucru, m-am gândit ca ar fi util dar și funny pentru el să creăm noi aceste semne (parte din ele, cele mai importante).

De ce avem nevoie? De hârtie A4, de un creion, de carioci sau creioane de colorat, de o lista cu cele mai importante semne de circulație,  bețișoare (noi am folosit scobitori),de o rolă de scotch, o foarfecă și multă răbdare.

Etapa 1: Am început prin a impături hârtia A4 funcție de numărul de semne pe care vrem să îl obținem. Noi am împăturit păna am ajuns la un număr de 16 pătrățele.

Etapa 2: Am marcat aceste 16 căsuțe cu un creion, pe urmele lăsate la împăturire.

Etapa 3: Am tăiat cu o foarfecă cele 16 pătrățele.

Etapa 4: Am desenat cu creionul pe cele 16 bucăți de hârtie semnele de circulație dorite. Dacă pe pătrățel, după ce ați desenat semnul, mai rămâne spațiu, puteți marca în scris semnificația semnului de circulație. Astfel, determinând copilul dv. să citeasca.

Etapa 5: Colorarea semnelor cu carioca sau creioane colorate.

Etapa 6: Lipirea pe verso cu scotch a bețișorului.

Parcurgând etapele de mai sus veți obține un număr de 16 semne de circulație pe care le puteți amplasa  într-o intersecție, intersecție pe care o puteți realiza marcând pe o hârtie A3 așa cum am procedat noi (v. Foto).

Pentru o mai bună înțelegere a celor prezentate mai sus, vă prezentăm în fotografiile de mai jos, modul în care s-a desfășurat atelierul nostru. Succes!

Atelier pentru copii - Semne de circulatie Ateliere copii - semne de circulatie

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *