La taifas cu...

Voi ati facut pasiunea mai intensa!

Anii trec si totusi povestile frumoase raman! Mi-l amintesc pe Sergiu… clasa a XII-a… banca a IV-a de la geam… casti in urechi … un caiet mic (universal ce-i drept! :-)). Parea a nu fi atent, deseori il surprindeam cu gandul in alta parte. Desigur ca ma agitam si incercam sa-l fac prezent cu totul la ora. Si totusi, ceva imi spunea ca are alt scop. Nu era asemeni elevilor care nu au chef de ora si fac orice altceva pentru a nu colabora. Simteam ceva artistic, desi nu identificam exact sursa. Imi amintesc teza la franceza – crunta experienta pentru o clasa care lucra pentru prima data cu mine. Subiecte din toata materia si … ei, aici e aici – mult temutul eseu. Luand in considerare ca erau clasa de economic, real deci, eu predand la clasa lor franceza, m-am gandit sa le dau dreptul de a alege. In locul groaznicului eseu – am ales o tema de creatie – aveau dreptul sa scrie eseu, naratiune, descriere, poezie sau versuri de cantec, evident pe tema data. Si… alta idee a fost de a “sparge” coltul vesel.

Sergian 4
Sursa foto – Sergian (arhiva personala)

Sergiu statea acum in prima banca de la geam. Ma tot intreba – pot sa scriu ce vreau eu? pot sa scriu in engleza? pot sa…?

Intr-un final – i-am acceptat cerinta -da, scrie orice, dar scrie sa vad. Aici a fost momentul cand mi-am dat seama ca nu gresisem – Sergiu avea o pasiune si am simtit ca era de datoria mea ca dascal, ca indrumator de caractere, sa-l inteleg. In locul unui eseu chinuit, cu spatii libere… am primit de la el cateva versuri. Da, stiu ce vreti sa stiti… si, da! le am si acum. Pastrez tot ce imi aduce fericire in sufet, tot ce imi demonstreaza ca a fi profesor nu inseamna a pune note si a te plimba cu un catalog pe care sa-l trantesti amenintator pe catedra sperand ca astfel vei obtine “respectul”. A fi profesor pentru mine este a pune amprenta ta acolo unde cineva are nevoie de ea, acolo unde este nevoie de a descoperi orice lacrima, orice zambet se afla dincolo de aparenta… Ei, asta da, este alta discutie pe care o las pentru mai tarziu. De ce? pentru ca azi vorbim nu despre Sergiu, ci CU Sergiu.

Sergian- Un joc perfect

Buna, Sergiu si multumesc pentru acceptarea invitatiei de a vorbi cu noi! Spune-mi, te rog, de unde pasiunea pentru muzica ?

Pasiunea mea pentru muzica, s-a nascut dintr-un vis de cand eram mic. Dar atunci nu l-am luat in serios pana acum cativa ani , cand un prieten m-a indemnat sa-mi pun versurile pe un negativ!

Ce este muzica in viata ta ?

Muzica este sufletul. Ceea ce simt , cant !

Cine te-a sustinut in acest demers ?

In tot acest demers am fost sustinut de unele persoane care ma asculta si de unii prieteni care ma apreciaza.

Cine este alaturi de tine acum ?

Alaturi de mine , acum , pot spune ca-mi este familia , prieteni de familie , prietenii si toti cei care-mi aud piesele !

Ce amintire frumoasa ai din liceu ?

Din liceu am toate amintirile frumoase. Orele la care nu mergeam, profersorii care glumeau, profesorii seriosi, pentru ca ne era teama de ei, colegii mei in primul rand, care faceau orice dimineata in clasa sa fie altfel.

Sergian 2
Sursa foto – Sergian (arhiva personala)

Profesorii stiau de pasiunea ta ? Ai fost sustinut de ei ?

Da. Unii profesori stiau de aceasta pasiune a mea, si chiar ma indemnau sa fac asta in continuare.

Cui vrei sa ii multumesti pentru sustinere ?

Persoanelor apropiate, celor care mi-au promovat materialele si celor care au simtit cu adevarat ce fac eu.

Ce rol are familia in cariera ta ?

Familia intotdeauna va fi aici, sa ma sustina, sa ma ajute, pentru ca asta este o familie, indiferent de ce faci, te ajuta pentru ca simte ca asta-ti doresti cu adevarat sa faci.

Sergian 1
Sursa foto – Sergian (arhiva personala)

De unde vine inspiratia pentru versurile melodiilor tale ?

Inspiratia mea vine din suflet. Sentimentele dau nastere versurilor. Pur si simplu ce simt scriu.

Ce esti dispus sa sacrifici pentru muzica ?

Pentru muzica as renunta la multe, insa nu si la persoane, doar la bunurile materiale.

Cu cine ai colaborat pana acum sau colaborezi in prezent ?

Pana acum am colaborati cu prieteni apropiati si  cu alte persoane care m-au apreciat.

Ai avut momente cand ai vrut sa renunti ? de ce nu ai facut-o ?

Da, chiar au fost unele momente in care chiar am vrut sa renunt pentru ca simteam ca nu sunt inteles, ca sunt prea nepriceput in treaba pe care o fac ! Nu am facut-o pentru ca am simtit ca acest sentiment ma face sa dau mai mult, sa pot ajunge mai sus! Si chiar se poate cand iti doresti sa faci ceva cu adevarat.

Care sunt planurile de viitor ?

Sa-mi gasesc o slujba stabila, sa pot fi cineva, sa traiesc asa cum imi doresc eu.

Consideri existenta unui site Copiiph.ro – site-ul copiilor si parintilor prahoveni bine venita ? De ce ? Ce apreciezi si ce ai schimba in acest site ?

Site-ul Copiiph.ro este un site foarte intresant, pentru ca, aici, copiii au ce vedea, au ce invata de aici, este un site educational. Aici copiii pot face ceva, iar parintii pot fi mandri de creatia copiilor.

Sergian 3
Sursa foto – Sergian (arhiva personala)

Un mesaj pentru cei care te asculta ?

Va multumesc din suflet ca-mi sunteti alaturi, ca ma sustineti in continuare. Voi ati facut pasiunea mea sa fie mai intensa pentru muzica, sa dau tot ce am mai bun. Si va promit ca vor urma proiecte in curand, cu noi colaborari…

Un mesaj pentru noi – copiiph.ro

Continuati cu aceasta scoala altfel,  pentru ca este ceva deosebit, copiii au initiativa! Eu unul va multumesc pentru ca le dati copiiilor o sansa asa de mare!

Si noi multumim, Sergiu! Si asteptam sa ne anunti despre planurile tale.

 

You may also like...

1 Comment

  1. Super Paul says:

    Randul 4,banca de la geam! :)) Buna treaba,interesant articol,asa mai aflu si eu ce face Sergian (Natural) 😀 ! >:D<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *