Editorial

Nu avem timp pentru Fericire

Eram tare obosita! Nu aveam timp sa rezolv tot ce imi propusesem – timpul nu ne ajunge niciodata! Dar… mi-am dat seama ca niciodata nu am plans ca nu am timp sa fiu fericita! Ne suparam ca avem aragazul murdar, ca trebuie sa spalam vase, sa dam cu aspiratorul… NIMICURI! Stiti cand avem timp sa plangem pentru astea? Cand nu ne dam seama ca avem tot ce ne trebuie!

Am vazut un filmulet – stiam citatul “Am plans ca nu am pantofi noi pana am vazut un om fara picioare!”. Dar filmuletul, filmuletul este crunt! poate pentru ca foloseste copii.

 

Mi s-a intamplat sa plang de nervi ca nu am timp sa fac ordine in casa, am iesit sa scutur un covor si am vazut cativa copii amarati cautau in gunoi. Am plans si mai tare pentru ca am realizat ca poate parintii lor si-ar dori sa faca curat, dar nu au unde, nu au casa. Apoi am intrat in bucatarie sa pregatesc un pachet pentru ei, ceva de mancare. Si mi-am dat seama ca aveam ce sa pun in pachet. Desi,  mai devreme,  eram in criza de timp – nu aveam timp sa pregatesc ceva pentru masa de seara. Aveam ce, dar ochii mintii erau adormiti.

Cand avem un ajutor nu stim sa il pretuim. Am intalnit adolescenti care tipa la parintii lor, sunt nemultumiti ca nu li se ofera tot ce isi doresc.Cu totii am avut, avem sau vom avea un coleg de clasa care nu are parinti. Si spunem “Saracu’, nu are cu cine sa isi impartaseasca durerea, fericirea!’ Si cand avem, ce facem?

Stiu amici care se plang ca nu mai au timp pentru ei, copiii le rapesc tot timpul. Ce poate fi mai frumos? Cate cupluri care vor copii si nu reusesc sa aiba cunoasteti? Ati multumit vreodata pentru ce aveti? poate ca da! poate ca nu! De ce “nu”? Pentru ca avem impresia ca ni se cuvine.

Nu avem timp sa facem curat pentru ca avem o casa.

Nu avem timp sa gatim pentru ca avem ce ne trebuie si trebuie doar sa le pregatim.

Nu avem timp sa iesim seara cu prietenii pana tarziu pentru ca avem copii.

Nu avem timp sa spalam rufe pentru ca avem cu ce ne schimba.

Nu avem timp sa mergem la coafor pentru ca avem banii necesari.

Daca nu am avea casa, mancare, haine, bani si COPII – am fi fericiti???!! Nu!! Atunci – sa fim mutumiti!

Nu vorbesc de acea multumire a autosuficientei, nu e cazul aici. Vorbesc de FERICIRE! Sa o apreciem, sa deschidem ochii sa o vedem.

You may also like...

3 Comments

  1. Ancuta says:

    Doamne, cat este de adevarat! M-au emotionat profund aceste cuvinte. Recunosc ca de multe ori si eu m-am plans, dar acum am deschis ochii si constat cat de multe lucruri frumoase mi-a oferit Dumnezeu.

  2. Amalia says:

    Chiar ati reusit sa ne puneti pe ganduri… Acum realizez ca doar nimicurile ne umbresc fericirea, fara sa tinem cont de tot ce ne-a daruit Dumnezeu, tocmai pentru a ne face cat mai fericiti… Multumim! :-*

  3. Minunat! Si ma vait mereu ca nu am timp sa fac ceva pentru mine. Tocmai am realizat ca tot ceea ce pot face pentru mine si pentru fericirea mea, este sa ma duc langa iubita mea fetita in pat si sa o strang la piept si sa ii spun cat de mult o iubesc. Si asa realizez ca nimic nu mai conteaza pe lume daca iti tii copilul in brate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *