Timp liber

Program Teatrul Toma Caragiu Ploiesti: 19 – 21 aprilie 2013

Fantoma din CantervilleEste weekend iar! Și a venit, da, da, da, sigur!!! a venit primăvara! Mergem și noi la teatru?

  • sâmbătă – 19 aprilie 2013, ora 18.30: D’ALE CARNAVALULUI (SEDIU)

Detalii:

de I.L.CaragialeD`ale Carnavalului

 

Regia: Lucian Sabados

 

Scenografia: Viorica Petrovici

Mihai Coada (Iancu Pampon), Ion Radu Burlan (Iordache), George Frincu (Cracanel ),
Karl Baker (Nae Girimea), Clara Flores (Mita Baston)/Isabela Iacupovici (Mita Baston), Lorena Ciubotaru (Didina Mazu), Bogdan Farcas (Catindatul), Adrian Ancuta (Ipistatul), Cristian Popa (Necunoscutul), Nelu Neagoe (Chelnerul), Ioan Perescu (O masca), Nicolae Nicolaescu/Razvan Baltaretu (Sergenti)

 

  • duminică – 20 aprilie 2013, ora 18.30:NEVASTA-MEA SE MĂRITĂ  (SEDIU)

Detalii:

Adaptare de Sandu Anastasescu dupa Eugene Labiche

Regia: Marcela Timiras

 

Scenografia: Ovidiu Pascal

 

Muzica: Viorel Gavrila

 

Coregrafia: Marcela Timiras

texte cuplete muzicale Roxana Popescu
In distributie: Mirel Maneru (Jean Jaques Blanchon), Rodica Alexandru (Monique Blanchon), Ion Radu Burlan (Casimir), Petty Musa (Angelique Casimir), George Frincu (Justaret), Mihaela Dutu (Jeanette-camerista)
In spectacol evolueaza Baletul Majestic

Comedia-muzicala Nevasta-mea se marita aduce in scena o succesiune de incurcaturi, una mai ilara decat alta, incurcaturi care dezvaluie mentalitati si „dramolete” ce provoaca un haz irezistibil alaturi de replicile, incarcate de savoare, insinuarile si rasturnarile de situatii care ofera spectatorului motive de relaxare si de ras.
Un talentat si experimentat colectiv de actori s-a devotat personajelor si situatiilor comice realizand momente de o mare intensitate comica. Mirel Maneru in Blanchon, un biet farmacist cumsecade, Rodica Alexandru în Monique Blanchon- o perfecta cuconita de provincie, geloasa si suficienta, Daniel Chirea in Casimir- un sot hatru sastisit de scenele de gelozie ale nevestei, Ana Maria Mirica in Angelique Casimir-o nevasta iubitoare si fermecatoare, George Liviu Francu în Justaret- pretendentul inlaturat de la mana fermecatoarei Angelique si Mihaela Dutu- o camerista traznita.

  • duminică – 20 aprilie 2013, ora 11.00: FANTOMA DIN CANTERVILLE  (SALA TOMA CARAGIU)

Detalii:

Adaptare Gabriel Apostol dupa Oscar Wilde

Regia: Gabriel Apostol

 

Scenografia: Daniela Dragulescu

 

Muzica: Viorel Gavrila

George Liviu Frincu, Paul Niculae, Ana Maria Orbean, Lucian Orbean, Lizica Sterea, Nelu Neagoe, Alin Antemir/Carmen Bogdan, Ioana Rosu

Recomandat copiilor peste 5 aniFantoma din Canterville (2)

Americanul Hiram B.Otis cumpara un vechi conac englezesc, unde va locui impreuna cu sotia si cei trei copii ai sai. Majordomul James il avertizeaza ca fantoma lui Sir Simon, care-si ucisese sotia, pe Eleonor, cu secole in urma, bantuia conacul. Rapid, familia face cunostinta cu batranul locatar, care, departe de a-i speria, ii deranjeaza doar pe adulti cu zgomotul de lanturi tarate pe podea. Gemenii familiei ii intind amuzati capcane si fostul ucigas se simte neajutorat si umilit. Salvarea vine insa de la fiica adolescenta, Virginia, care emotionata de suferinta fantomei, se roaga si plange pentru sufletul lui Sir Simon. In final, fantoma isi gaseste linistea in iarba inalta a Gradinii Mortii.
Pastrand umorul subtil al lui Oscar Wilde, piesa nu spune numai o poveste despre fantome simpatice, ci dezvolta si o alegorie despre viata si moarte, privind cu un ochi amuzat confruntarea dintre doua culturi, una conservatoare, britanica, alta americana, fara rusine si mistere.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *