Timp liber

Program Teatrul Toma Caragiu Ploiesti: 18 – 24 martie 2013

Inima ReceAm fost la teatru… la o piesă pentru copii – Inimă Rece. Iubeam teatrul, iubeam atmosfera și invidiam actorii pentru modul în care trăiesc în pielea personajelor. Acum însă – sunt înnebunită după teatrul pentru copii – mi se pare uimitor cum păpușile prind viață. Mă uitam vrăjită cu câtă măiestrie sunt manevrate, cum reușesc actorii să te facă să uiți că ei sunt în spatele acelor păpuși. Uiți că ele nu au viață, ți se pare ciudat când te trezești la realitate și vezi oamenii care le-au direcționat. E fantastic, e o experiență minunată. Mergeți cu copiii la teatru – este o relaxare intensă a lor și a voastră!

PENTRU PĂRINȚI

  • marți, 19 martie 2013, ora 19.00 – PARIS, MON AMOUR! (sala TOMA CARAGIU)
  • miercuri, 20 martie 2013, ora 11.00 – LICOAREA MAGICĂ (SEDIU)
  • joi, 21 martie 2013, ora 18.30 – VINE, VINE… CARAGIALE! (SEDIU)
  • vineri, 22 martie 2013, ora 18.30 – PESCĂRUȘUL (SEDIU)

Detalii:Pescarusul

Data avanpremierei: 27.10.2010
Pescarusul e prima dintre cele patru mari piese ale dramaturgului rus Anton Pavlovici Cehov. Piesa a fost scrisa in 1895 si a fost pentru prima data pusa in scena in 1896. Textul dramatizeaza conflictul romantic si artistic nascut intre 4 personaje: ingenua Nina, autoritara doamna Irina Arkadina, fiul ei, creator de piese experimentale Konstantin Treplev si faimosul scriitor Trigorin.
Pescarusul este o felie de viata-drama, amplasata in zona rurala din Rusia la sfarsitul secolului al XIX-lea. Personajele isi exprima nemultumirea fata de viata lor; unele doresc dragoste, unele doresc succes, unele isi doresc geniul artistic. Nimeni insa nu pare a atinge vreodata fericirea.
Criticii literari au spus adesea ca piesele lui Cehov nu sunt conflictuale. In schimb, piesele lui sunt adevarate studii de caracter, create special pentru a transmite publicului o anume stare. Unii considera Pescarusul drept o piesa tragica despre oameni permanent nefericiti; altii o vad ca o satira amara care ia in deradere nelinistea eterna a sufletului.

 

  • duminică, 24 martie 2013, ora 18.30 – ȘLAGĂRE ÎN REVENIRE (SEDIU)

PENTRU COPII

  • marți, 19 martie 2013, ora 11.00 – COCOȘELUL NEASCULTĂTOR  (sala TOMA CARAGIU)

Cocoselul neascultatorDetalii:

„Cocoselul neascultator” este una dintre cele mai celebre povesti muzicale pentru copii, scrisa de Ion Lucian si jucata cu succes de aproape 50 de ani, in nenumarate tari din Europa si din lume. Spectacolul este o poveste despre prietenie, despre lupta intre bine si rau si despre forta faptelor bune, ilustrata de aventurile celor trei buni prieteni, Cocoselul, Ursuletul si Motanelul, care trec printr-o serie de incercari, din care se salveaza doar prin puterea prieteniei adevarate.

 

 

 

 

  • miercuri, 20 martie 2013, ORA 11.00 – DĂNILĂ PREPELEAC (sala CERCUL MILITAR)Danila Prepeleac

Detalii:

Adaptare de Mihaela Rus si Lizica Sterea dupa Ion Creanga

Regia: Mihai Androne

Scenografia: Mihai Androne

Muzica: Vasile Mihaila

Distributia: Paul Niculae, Carmen Bogdan, Nelu Neagoe, Catalin Radulescu, Mircea Hendrich, Lizica Sterea, Ioana Rosu, Mihaela Rus

  • joi, 21 martie 2013, Ora 18.30 – VINE…VINE…CARAGIALE ! (sala TOMA CARAGIU)
  • vineri, 22 martie 2013, ora 10.00 0 CAPRA CU TREI IEZI (Orfelinatul SF.MARIA – VĂLENI DE MUNTE -spectacol gratuit)
  • duminică, 24 martie 2013, ora 11.00 – DĂNILĂ PREPELEAC (sala TOMA CARAGIU)

Dacă simțiți nevoia de a vă îndepărta de realitate și de a trăi în vis, în imaginație, în fantezie… mergeți la teatru. Nu veți regreta!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *