La taifas cu...

Ioana Negoitescu – ”Am simtit ca imi doresc mai mult!”

Ioana negoitescu 4
Sursa foto – Ioana Negoițescu, arhiva personală

O cunaștem pe Ioana Negoițescu prin desenul ei care a câștigat concursul pentru coperta revistei Copiiph.ro – Aer de copil… Nu știm însă ce suflet de luptător se află în spatele acestei mâini de artist. Să descoperim împreună care sunt pasiunile, hobby-urile, determinările acestui copil talentat!

Bună, Ioana! Noi suntem copiiph.ro – site-ul copiilor și părinților prahoveni. Tu ce ne spui despre tine?

Heyyy! Bună ! Eu sunt Ioana Negoițescu, am 14 ani, învăț la Colegiul Național Jean Monnet din Ploiești și practic tennis de performanță.

Care sunt hobby-urile la care nu ai renunța niciodată?

Îmi place foarte mult să joc tennis, să citesc, să călătoresc și să merg la cumpărături cu prietenele.

Ce rol are tenisul în viața ta?

Tenisul are un rol educațional în viața mea, el îmi dezvoltă spiritul competitiv,  mă învață să mă compar cu mine însămi pentru a mă depăși. Pot fi singurul meu stăpân în situațiile dificile, îmi creează un mod de viață mai organizat.

Când ai făcut cunoștință cu acest sport? Cum a fost prima întâlnire cu el?

Am întâlnit acest sport destul de târziu, la vârsta de 9 ani. Prima întâlnire a fost ca o surpriză plăcută și am simtit ,,că îmi doresc mai mult !”

Ce rezultate remarcabile poți să ne enumeri?

La categoria de vârstă 11-12 ani m-am clasat pe locul 16 în România și locul 4 la Campionatele Naționale pe echipe. La categoria de 13-14 ani la Campionatele Naționale pe echipe am ocupat locul 5. Am fost locul 9 în România la categoria de 13 ani și am participat la selecția de toamnă fiind în primele 13 sportive la categoria mea de vârstă. De asemenea, am fost de multe ori semifinalistă, finalistă  și câștigătoare de turnee atât la simplu cât și la dublu. Am fost și campion la categoria mea de vârstă în urma selecțiilor din fiecare an în cadrul selecției Academiei de tennis S&F.

Dacă pui în balanță sacrificiile și rezultatele, merită ?

Da! Cu siguranță! Nimic nu se compară cu sentimentele pe care le trăiești atunci când dai mâna peste fileu cu adversarul și ești căștigătorul acelui meci.

Te-ai simțit vreodata la capătul puterilor, ai vrut să spui «gata » ?

Nu, la capătul puterilor nu m-am simțit niciodată, dar au fost momente grele, au fost lacrimi de frustare; însă, acestea au fost urmate de mai multă muncă și de o ambiție mai mare de a mă depăși.

Cum arată o zi obișnuită de școală, antrenament, teme etc ?

Învăț dimineața, ceea ce înseamnă că până la orele prânzului sunt la școală. Dupa aceea urmează 2-3 ore de relaxare și teme, de 4 ori pe săptămână antrenamentele, de 2 ori pe săptămână pregătirile suplimentare iar in weekend particip la concursuri sau olimpiade școlare. Atunci când calendarul competițional îmi permite, merg la turneele naționale de tennis.

Ioana Negoitescu 1
Sursa foto – Ioana Negoițescu, arhiva personală

 

Cine te susține moral și financiar ?

Părinții, cu siguranță !Însă, un rol important îl au și antrenorii.

Cum le mulțumești părinților pentru sustinere ?

Căutând să fiu un opil organizat, să primesc cât mai puține ”dojeneli” să mă maturizez pe zi ce trece, să-și dea seama că tot ceea ce îmi spun contează foarte mult pentru mine.

Unde îți dorești să ajungi în sport ?

Îmi doresc să fiu tot timpul în lotul fruntaș al României, îmi doresc să-mi reprezint țara în afara hotarelor și  îmi doresc ca, la rândul meu, să ajut alți copii să aibe încredere în ei înșiși, să reușească în ceea ce-și propun. Normal, ca fiecare sportiv, visez să fiu printre primele nume mondiale în tenis.

Ioana Negoitescu 3
Sursa foto – Ioana Negoițescu, arhiva personală

Care a fost cel mai tensionant moment din cariera ta de până acum ?

Atunci când pe teren, în timpul unui meci, deși simțeam că dau tot ce-i mai bun din mine, deși victoria părea foarte aproape cu fiecare punct –  mă îndepărtam de ea deoarece dorința de a câștiga era prea mare, mult prea mare și întrecea frumusețea jocului în sine.

Ce alte înclinații artistice ai ?

M-am simțit și mă simt întotdeauna bine  atunci când pictez.

Limba engleză este o altă pasiune. Care este ce mai rcent rezultat obținut ?

Normal ! La vârsta de 6 ani am cunoscut o persoană care m-a făcut să iubesc limba engleză. Pot spune că de atunci au existat perioade când am fost departe de ea și am simțit un gol. Acum suntem din nou împreună și limba engleză a intrat din nou în viața mea. Ultimele rezultate sunt locul 2 la Concursul Internațional Winners și calificarea la faza județeană a Concursului de Monologuri Speak Out.

Ioana Negoitescu 2
Sursa foto – Ioana Negoițescu, arhiva personală

 

Consideri utilă existența unui site pentru informarea copiilor și părinților prahoveni (nr. Copiiph.ro) ? De ce ? Cum poate ajuta ?

Da! Deoarece atunci când îți dorești o informație, când vrei să știi dacă cineva a trăit o experiență asemănătoare cu a ta  – este mult mai ușor să știi că există un site în care poți afla un răspuns la întrebările tale.

Un mesaj pentru cititorii site-ului Copiiph.ro !

Să nu vă dați bătuți niciodată, să nu renunțați la visul vostru în momentele dificile, să știți că există mereu oameni care vă pot susține și care vă pot ajuta. Să vă deschideți sufletul pentru ca și alții să învețe de la voi și să fiți  sinceri în primul rând cu voi înșivă și apoi cu cei cărora le vorbiți.

Mulțumim, Ioana! Ești un copil talentat, frumos și cu suflet mare. Sunt răspunsurile unui copil de 14 ani care muncește pentru pasiunea lui, care dorește să ajute și alți copii să își împlinească țelurile. Avem nevoie de promovarea unor astfel de exemple pozitive!

You may also like...

2 Comments

  1. andreea says:

    Bravo Ioana!

  2. anca says:

    Sa nu iti uiti niciodata visul!
    Cand iti va fi mai greu, sa-ti amintesti ca merita!
    Esti un copil minunat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *