La doctor Partenerii nostri

Dentirad Hospital – partener in siguranta medicala

Voi începe acest nou articol cu o descriere a ce văd eu în jurul meu zilnic, o descriere a stării noastre, a oamenilor de rând – nu știm ce vrem, nu știm ce să cerem să ne fie bine, criticăm pe unul altul care a reușit ceva, nu ne facem planuri sub pretextul că fac alții pentru noi, sperăm dar nu știm la ce, criticăm, vorbim dar nu spunem nimic!. Asta pentru că ne-am obișnuit să ni se dea și să criticăm ce am primit pentru că nu corespunde nevoilor și cerințelor noastre.

Sistemul medical, în special cel de stat este într-o situație jalnică, din care (spun eu) cu greu se poate ieși.  De ce? Pentru că nu se vrea. Nu este scopul acestui acestui articolo, așa că mă limitez prin a spune – interesele nu suntem noi, muritorii, cei care sună disperați la 112, dar nu se formează apelul, cei care alergăm cu plicurile, dar nu găsim buzunarele corecte, cei care cerem sănătate, dar nu știm cui!

Dentirad6
Sursa foto: Dentirad Hospital, arhiva proprie

 

Nu demult am avut o discuție cu o persoana dragă din familie și o întrebam dacă sună la  Urgență (nu știam la acel moment cât de curând aveam să ne întâlnim cu situația asta…) ce vrea să primească: o salvare de stat care să o/îl ducă într-un spital de stat unde va cheltui bani (aruncând cu disperare în stânga și-n dreapta), fără să primească îngrijirile corecte sau o salvare particulară care să o ducă într-un spital particular unde să dea niște bani (pe chitanță, la externare) și unde va fi tratată cu respect și profesionalism? Sigur, răspunsul a fost ”Vreau de stat, să nu plătesc, că am plătiti o viață întreagă, dar să fiu tratată cum trebuie!”

Evident, asta este ce ne dorim cu toții, dar ironic este că știm că nu se poate. De ce uităm? De ce uităm cum ne-am dus acolo persoane dragi, am dat tot ce era în putința noastră, dar nu s-a făcut nimic? pentru că dacă nu ar fi uitarea de la Dumnezeu, ne-ar crăpa capetele la toți. E bine să iertăm, să acceptăm , să învățăm să trăim fără, dar nu e corect să uităm și să repetăm aceeași greșeală la nesfîrșit.

Dentirad5
Sursa foto: Dentirad Hospital, arhiva proprie

De unde aeastă amplă introducere? Pentru că ni s-a alăturat un nou partener – Dentirad Hospital. Idealurile acestei clinici, acestui spital sunt: profesionalism, calitatea și siguranța actului medical, respectul și compasiunea față de clienții lor. An de an Clinica Medicală Dentirad a obținut locul I în topul firmelor Prahovene în domeniul serviciilor medicale.

Știți, din păcate, cu toții cum arată un salon de spital din Județean, da? Vă invit să urmăriți câteva imagini cu saloanele Spitalului Dentirad. Sunt unii care spun ”Lasă salonul. Să mă fac bine și mă duc acasă la mine!”. Nu e chiar așa! Nu te faci bine în mizerie, în gândaci, în infecție, în mâna asistentelor care iau gunoiul infecțios și apoi aranjează o branulă. Curățenia este esențială pentru un spital, este nevoie ca totul să fie steril, impecabil – pentru siguranța actului medical (de câte ori n-ați auzit ”A luat un microb din spital!”) pentru starea ta morală ca pacient, pentru liniștea celor de acasă.

Dentirad 4
Sursa foto: Dentirad Hospital, arhiva proprie
Dentirad 2
Sursa foto: Dentirad Hospital, arhiva proprie
Dentirad 3
Sursa foto: Dentirad Hospital, arhiva proprie

De ce am încheiat un parteneriat cu Dentirad Hospital? Pentru că noi, copiiph.ro vrem pentru copiii noștri calitate! Vă dau un simplu exemplu – copilul, știți, face febră noaptea sau în weekend, suntem disperați, ce facem? Îl luăm în brațe, pătură, mașină și plecam… Unde plecăm? Sunt în Prahova, da? Ne ducem la Spitaul Petrolul, cel de copii…?! Poate nu ați văzut filmarea sau imaginile de acolo! La Dentirad avem serviciu de urgență, avem specializări de pediatrie, ORL, ecografie, boli infecțioase, psihiatrie pediatrică, medicină sportivă etc.

dentirad 7
Sursa foto: Dentirad Hospital, arhiva proprie
Dentirad 1
Sursa foto: Dentirad Hospital, arhiva proprie

De ce să mergem la particular? Pentru că  diferența este de cum dai bani – în plic (înghesuiți în vrun colț de un doctor care îți zâmbește binevoitor doar până când ai terminat acțiunea de ”virament bancar”) sau elegant, la ghișeul de plată la ieșirea din spital.

Pentru cine îmi spune că în sistemul de stat nu a dat bani, nu a plâns pe la uși, nu a plecat nedumerit… spun doar atât: ”Nu vă cred!”

You may also like...

1 Comment

  1. Claudia says:

    Eu nu am dat nici un ban.Nici macar atunci cand am nascut prin cezariana la Maternitatea din Ploiesti si am fost foarte multumita de cum s-a purtat tot personalul.Si chestia ca oricand ai o urgenta la Dentirad e tot timpul cineva sa te ajute e falsa. A patit-o o prietena care avea nevoie de un specialist ORL si a programat-o peste cateva zile pe motiv ca doar atunci vine medicul.Ea a trebuit sa mearfa tot in Ploiesti pentru consult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *