Editorial

Copiii acestia ne dau o lectie de UMANITATE!

De ce ne naștem fără a fi întrebați? De ce iubim fără a fi uitați? De ce ne doare fără a cunoaște DE CE… ? Viața este cadoul pe care Dumnezeu ni-l oferă când ne urcăm pe scena vieții, este aerul curat și proaspăt pe care îl respirăm în calitate de actori cu replici bine știute. Lumea este o scenă în care cortina nu ne aparține, în care sufleorul nu există. Timpul este o carte cu pagini albe, este o poveste în care fiecare are o replică, dar nu apare acolo, este trăită, simțită, respirată.

Viața este lumină și întuneric, este fericire și durere, este speranță și deznădejde, este zâmbet și țipăt de durere. Viața este o poveste în care actorii se cunosc, se completează, se ajută. Povestea noastră de azi este povestea unor copii care au cunoscut, au descoperit o durere și luptă să ajute. Povestea lor se cheamă Suflet pentru Suflet – Împreună pentru Georgiana. Elevii clasei a XI-a Matematică – Informatică din Liceul Teoretic Șerban Vodă, Slănic – sub îndrumarea doamnei diriginte Magdalena Rusișoru (profesor matematică) alături de Alexandru Luncă (clasa a XII-a Matematică – Informatică) au pornit o mișcare de amploare care vrea să arate că puterea speranței stă în motivația de a ajuta!

Georgiana Adelina  Alexe este o tânără, în vârstă de 19 ani, fostă elevă a Liceului Teoretic „Șerban Vodă”, Slănic. Dornică de viață, studentă în primul an la Universiatatea Petrol și Gaze Ploiești, aceasta a fost oprită din drumul ei de o boală necruțătoare: cancer.  A fost diagnosticată cu Osteosarcom ( este o formă mortală  a cancerului musculoscheletic) în noiembrie 2012. În timp, boala s-a agravat. Are nevoie urgentă de operație, iar costurile acesteia ajung pana la 50 000 de euro.Impreuna pentru georgiana

Daniela Cristea  – clasa a XI-a Matematică Informatică:

Totul a început când noi, elevii clasei a XI-a A, a trebuit să ne planificăm activitățile pentru Săptămâna Altfel. Ne-am dorit foarte  mult să profităm de ea și să facem ceva cu folos. Doamna diriginta Magdalena Rusișoru  ne-a prezentat cazul Georgianei. Ne-a încântat ideea mai ales că nu mai făcusem așa ceva până atunci. Când am început să aflăm mai multe detalii am dorit să ne implicăm tot mai mult și să implicăm mai multe persoane. Cel mai mult ne-a impresionat faptul că  o simplă durere de gleznă, netratată la timp, s-a dovedit a fi o boala foarte gravă.

Am început o campanie denumită ,,Suflet pentru suflet’’. Știam că rezultatele acestei campanii, prin fondurile pe care noi le strângeam, erau minime nevoilor ei. De aceea, am hotărât să prezentăm cazul în fața micului ecran pentru că, punând mână de la mână să salvăm o viață. Deoarece starea Georgianei se agrava din ce în ce mai rău, a fost nevoită să se opereze de urgență în țară, neavând fondurile necesare. În urma operației starea ei de sănătate nu a fost deloc îmbunătățită.

Prin aceasta campanie dorim să facem un prim pas spre salvarea unei vieți Ar putea fi o lecție de viață pentru orice tânăr. E bine să te înduioșeze durerea unui prieten, dar e și mai bine să poți ajuta! Dacă oamenii ar înceta să se ajute între ei, ar dispărea de pe Pământ.

Larisa – fostă colegă de liceu, actuală colegă de camin:

 Georgiana  Alexe… Chiar dacă nu am învățat în aceeași clasă, ci in clase paralele, la liceu, am avut multe ocazii să stau de vorbă cu ea, lăsându-mi o impresie foarte bună. O fată specială, o prietenă de nădejde, simpatică, mereu gata să îți ofere ajutorul.

La liceu ne întâlneam zilnic, iar în octombrie am aflat și că îmi este colegă de cămin. A reușit să intre la Universitatea Petrol-Gaze, în cadrul Facultății Științelor Economice. Vinerea, când plecam acasă, plecam adesea împreună. Într-o vineri chiar, mi-a spus că are o durere la picior. Am întrebat-o dacă s-a lovit, sau a căzut, și a spus că nu.  Nici măcar nu bănuia ce o așteapta!

Ne întâlneam pe palier, vorbeam, râdeam, era așa plină de viață. Îmi spunea că îi place la facultate, că  îi plac materiile. De câteva luni nu am mai văzut-o, m-am gândit ca s-a mutat din camin. Abia acum două zile am aflat ce s-a întâmplat, și pur și simplu nu mi-a venit să cred. Coleguța noastră, cea voioasă, plină de viață, trece acum prin clipe grele. Îmi doresc din tot sufletul să se vindece, pentru că este tânără, să își continuie viața așa cum a trăit-o până acum, să își continuie studiile și să ne încânte în continuare cu blândețea ei. Vom face tot posibilul pentru a o ajuta!  Și sper că vom reusi, pentru că merită!

Alexandru Luncă – clasa a XII-a Matematică – Informatică (inițiatorul paginii Împreună pentru Georgiana, cel care se ocupă de promovarea campaniei în mediul online-ului)

Eu m-am implicat pentru că povestea ei m-a impresionat enorm. Acum câțiva ani am avut și eu piciorul în ghips de la ligamente, şi ştiu cât m-am chinuit şi cât am tras de mine ca să-mi revin. Mi s-a părut cutremurător faptul că de la o durere banală s-a ajuns la o stare aşa gravă. Din prima clipă când am văzut clipul de pe youtube, am ştiut că trebuie să mă implic, că trebuie să ajut cumva, şi acum tot ce-mi doresc este să reuşim iar Georgiana să se vindece.

 Ea este Georgiana Alexe:

Este povestea unor copii care ne dau o lecție de UMANITATE! Dincolo de orice, ei vor sa ajute!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *