La taifas cu...

Biendef – dorinta de a reusi

Din seria La taifas cu… am ales să vorbim astăzi cu Dana. Dana Drăghici este un om cu un suflet mare, o persoană care renunță la sine pentru a aduce bucurie în viața celorlalți. Are 22 de ani, este absolventă de Științe Economice, Specializarea Management din cadrul Universității Petrol și Gaze, Ploiești. Este o fire ambițioasă, orgolioasă și luptătoare – după cum ne spune chiar ea.

Cea mai importantă pasiune a vieții mele și pentru care simt că sunt făcută este dansul.

… și dragostea pentru cei din jur, am completa noi!

Dana Draghici Biendef Bertea

De unde pasiunea pentru dans, Dana?

Am această pasiune de când eram mică, prin dans mă regăsesc și mă face să mă simt mult mai fericită și să uit de probleme. Mai ales în momentul când ești pe scenă –  simți că ești o altă persoană și ești mândru pentru că atragi atenția celor din jur prin dans și atât.

Ai urmat cursuri de specializare în acest domeniu?

Am fost dansatoare 10 ani la Căminul Cultural din Dumbrăvești, după care am început un curs de dans modern la Palatul Culturii din Ploiești. Am lucrat cu doamna Eftimie timp de 3 ani, dar din cauza unor probleme legate de școală și de familie a trebuit să întrerup acest curs. Mi-aș dori din tot sufletul să mi se permită să termin cursul pentru a putea beneficia de diplomă.

Unde ai mai activat ca profesor de dans?

Eu am mai fost profesoară de dans la Plopeni Sat, după aceea am încercat și la Dumbrăvești. Din lipsă de comunicare, nu am putut realiza nimic la Dumbrăvești, iar în prezent sunt instructoare de dansuri moderne în comuna Bertea.

Ce te determină să faci voluntariat cu copiii din Bertea? Care este motivul pentru care lucrezi cu ei?

În primul rând ambiția de a merge mai departe cu dansul  și sprijinul moral, atenția și respectul copiilor față de mine. Chiar dacă fac parte din categorii de vârstă diferite, totuși sunt foarte ambițioși, simt dragostea pentru dans și luptă să își arate talentele celor din jur. Comunicarea dintre ei și mine ne-a făcut să fim asemeni unei familii, o  familie foarte unită.

Ai întâmpinat și greutăți în activitatea ta?

Da, aici este o mare problemă. Avem nevoie de mai multe costume pentru mai multe categorii de dansuri și avem nevoie de cineva care să ne ajute să fim cunoscuți, să participăm la anumite concursuri pentru că știu că nu vom dezamăgi. O să facem și alte persoane să zâmbească datorită pasiunii noastre, dar pentru toate astea avem nevoie de un ajutor, sponsor. Momentam sponsorii sunt părinții celor din trupă și nimeni altcineva.

Cine vă susține și cum face asta?

Părinții sunt singurele persoane care ne sunt alături și mă susțin, la fel și copiii, iar asta mă întărește și mă face să  fiu mai ambițioasă și să lupt pentru această pasiune. Ei mă ajută financiar pentru croirea costumelor.

Ați participat la emisiuni, concursuri, festivaluri?

Momentan nu am fost invitați la nicio emisiune, dar îmi doresc foarte mult și încerc să fac tot posibilul să ajungem. Am avut mai multe concursuri unde am fost și premiați. De exemplu am participat la Vâlcănești și am luat Locul I,  aceasta fiind prima noastră ieșire.

Care ar fi cea mai mare nemulțumire a ta legată de demersul vostru?

Sunt foarte dezamăgită și nemulțumită pentru că nu suntem sponsorizați de anumite persoane din comună care ar avea posibilitatea să ne susțină pentru a ne achiziționa costume diversificate și pentru a putea ieși, participa la anumite evenimente. Încă o nemulțumire a mea este aceea că, unele persoane, din cauza lăcomiei, intervin cu multa răutate. Vreau să mărturisesc că tot ceea ce fac și voi face, este din plăcere și din dragoste pentru dans și pentru copii, nu fac nimic pentru bani. Cer sponsori nu pentru a-mi da bani mie, ci pentru a ajuta acești copii, care au un talent extraordinar, și pentru costumele de care au nevoie și pentru a-i duce în alte locuri unde poate nu au avut posibilitatea să ajungă niciodată.

Te-ai gândit vreodată să renunți?

Nu, nu voi renunța niciodată, indiferent de greutățile pe care le voi întâmpina!

Cine și cum crezi că s-ar putea implica pentru a vă ajuta?

În primul rând ar putea să ne ajute Domnul Primar și Domnul Director al Căminului Cultural, să își dea mai mult interesul pentru activitatea noastră care reprezintă comuna Bertea.  Îi multumesc Domnului Director care ne permite să facem  repetiții la Căminul Cultural. Oricine ne-ar putea ajuta, cine are încredere și crede în noi.Primul rând de costume sunt sponsorizate de Domnul Primar al Comunei Bertea și de Domnul Director al Căminului Cultural Bertea.  Totuși, nu sunt suficiente, noi avem nevoie de mult mai multe. Celelalte costume sunt sponsorizate de către părinți, am fost, am căutat material, am căutat o croitoreasă pe care să ne-o permitem (din punct de vedere financiar) și îi mulțumim foarte mult Doamnei Dilimoț Vetuța care ne ajută la croirea costumelor.

Ce îți dorești tu pentru trupa voastră?

Îmi doresc să participăm la mai multe concursuri, să îi pot duce la anumite emisiuni, să  nu îi dezamăgesc pe copii și să reușesc să ajung la un nivel înalt, să fim cunoscuți. Îmi doresc ca acești copii minunați să înțeleagă că viața nu depinde doar de bani. E important să lupți, să scoți în evidență talentul pe care fiecare om îl are, dar nu vrea să îl arate. Le promit și le voi demonstra că, indiferent de ce se va întâmpla, o să le fiu alături și o să îi iubesc la fel cum am făcut-o și până acum.

Cum motivezi copiii să vină, să facă parte din trupa voastră?

De fiecare dată, la repetiție,  fac ceva nou, dansuri noi, concursuri noi care să îi ambiționeze să danseze mai bine, aleg împreună cu ei melodii, le cer părerea și petrec foarte mult timp alături de ei. De exemplu, mergem împreună la cumpărături, facem petreceri împreună, sunt ca o soră și o prietenă a lor, îi ascult, le dau sfaturi și le sunt alături.

Ce planuri aveți pentru viitorul apropiat?

Eu îmi doresc în primul rând să îi duc pe copii în anumite locuri, să îi fac să înțeleagă că pot și altceva. Vreau să mergem la emisiuni importante, chiar și la concursuri. O să luptăm să ne facem costume pentru toate categoriile de dans. Îmi doresc ca eu și trupa mea, să mergem la un orfelinat de copii să le prezentăm un mic spectacol și să îi învățăm să danseze și să zâmbească.

Ce speri că se va schimba?

Eu sper că acest inteviu să ajute mai multe persoane să deschidă ochii, să ne ajute, să ne facă cunoscuți și să fie mândrii de noi pentru pasiunea noastră. Îmi doresc să rămânem uniți și fericiți și să luptăm mult mai mult decât până acum. Mulțumesc atât copiilor cât și părinților care sunt alături de noi și simt această pasiune către dans.

Un mesaj pentru Copiiph.ro

Vă mulțumesc pentru acest interviu pentru că datorită dumneavoastră vor descoperi mai multe persoane pasiunea pentru dans a trupei mele. Sunt sigură că, așa cum ne-ați ajutat pe noi, veți ajuta mai multe persoane să le fie cunoscut talentul. Vă doresc mult succes în continuare și vă mulțumesc.

Biendef Bertea 2- copiiph.ro      Biendef Bertea 5- copiiph.ro

Biendef Bertea 3- copiiph.ro                Biendef Bertea 4- copiiph.ro

You may also like...

14 Comments

 1. Claudiu Bucur says:

  Foarte frumos interviul si foarte eficient, mai ales pentru aceasta trupa minunata, plina de viata, care munceste din greu pentru o singura dorinta: bucuria unor sufletele minunate de a dansa,.
  Nu m-am putut abtine sa nu las un comentariu si deasemenea, nu ma pot abtine sa va felicit, pe dumneavoastra, doamna profesoara, Ilie Andra, pentru tot efortul pe care dumneavoastra il depuneti pentru cele mai dragi fiinte pe care le iubiti: copiii. Va felicit pentru pasul curajos pe care dumneavoastra l-ati facut cu ceva timp in urma si va doresc mult succes in continuare si multa putere, pentru ca dumneavoastra sunteti una dintre putinele persoane care mai intai se gandesc la viitorul apropiatilor si apoi la propriul viitor. <>

 2. DRAGHICI DANA says:

  Va multumesc foarte mult pentru acest interviu,si mai ales ii multumesc atat eu cat si copii doamnei Andra Ilie deoarece este singura persoana care are un suflet mare si are incredere in noi si care ne ajutat si ne a dat o mana de ajutor.Am invatat foarte multe de la dumneavoastra si va multumim sunteti cea mai importanta persoana pentru noi,sunteti un inger,sa va dea dumnezeu tot ce va doriti ,suntem mandri de dumneavoastra doamna.

 3. Andreea says:

  foarte frumos interviul bravo voua sunteti foarte buni si bucurati oameni cu talentul vostru .dana faci o treba minunata rar intalnim persoane cu o personalitate de in vidiat sa nu renunti pt ca esto o fata de nota 10 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 .bravo bravo

 4. Se vede ca-si iubeste copii din trupa,se vede ca isi doreste sa poate sa faca mai multe pentru ei,dar nu depinde numai de ea,cu ajutorul celor mai mare ca tine in acest domeniu sunt convinsa ca o sa faci o treaba buna..nu renunta niciodata la visul tau.Esti facuta pentru asa ceva.

 5. Adrian Belciug says:

  Un interviu foarte frumos. O trupa care munceste din greu si face totul din pasiune. Sunt mandru ca fac parte din aceasta trupa si tin sa va multumesc dumneavoastra doamna Andra Ilie pentru ca ne-ati intins o mana de ajutor. Sunt sigur ca vor aprecia foarte multe persoane ceea cee ati facut pentru noi si pentru ceilalti copii talentati. Va multumim inca odata.

 6. Romeo says:

  Ma bucur pentru realizarea acestui interviu.Este un inceput foarte bun.FELICITARI Dana!In ziua de azi foarte RAR intalnesti persoane care sa faca acest gest si sa aibe o asa AMBITIE de invidiat.Imi permit a face o precizare,in calitate de coregraf,aceea ca abilitatile Danei in a instrui copiii, a-i atrage spre frumoasa lume a dansului si a-i invata ca timpul liber poate fi ocupat intr-un mod cat mai placut,sunt intr-o continua dezvoltare si imbunatatire.Nu imi ramane decat sa iti urez succes Dana pe mai departe si cat mai multe realizari in acest domeniu!

 7. Safta Denisa says:

  Bravo foarte frumos interviul si bravo Domnisoara Dana pentru tot ce ai facut pentru noi si pentru tot ce o sa faci si de acum inainte. Esti cea mai iubita persoana pe care am intalnit-o pana acum. Si sa nu renunti niciodata la pasiunea pentru dans.

 8. ioana says:

  Felicitari domnisoarei Dana!Este o persoana minunata careia ii multumim pentru eforturile depuse pentru noi!O iubim!!!

 9. Madalina F says:

  Foarte frumos interviul 🙂 Dana sa nu renunti niciodata la ceea ce iti placee :):)

 10. Mihaela says:

  Foarte frumos interviul , bravo Domnisoara Dana esti o persoana minunata.Ma bucur ca ai dat acest interviu pentru ca si trupa noastra sa fie cunoscuta.Bravo, pentru tot ce ai facur pana acum pt noi si ce vei face.

 11. Alexandra Maria says:

  Felicitari Dana suntem mandri de tine si te iubim foarte mult !!! :X:X <3

 12. Mariia Izaa says:

  Foarte frumos interviul ! Domnisoara Dana este cea mai buna persoana pe care am intalnit-o. Bravo domnisoara Dana pentru tot ce faci pentru noi . Te iubim <3 !

 13. catalina says:

  este foarte frumos si adevarat acest interviu.. sper din toata inima sa devenim mult mai cunoscuti si sa ajungem cat mai departe pt ca asta ne dorim cu totii.. luptam din greu pt ca aceasta este pasiunea noasta si visul care a devenit realitate datorita domnisoarei Draghici Dana… te iubim mult si apreciem tot ceea ce faci pentru noi.. :*:*:*

 14. Foarte dragut si foarte frumos interviu domnisoara dana esti o persoana minunata .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *