Editorial

Povestea lui Victor Cristian (în afara concursului)

Povestea noastră începe cu „A fost odată ca-n poveşti, a fost ca niciodată, din 2 suflete curate, o dragoste adevărată”. Eu şi soţul meu ne-am cunoscut într-o frumoasă vară, acum 7 ani, eram 2 copii – eu aveam 23 de ani şi el 27. Îmi amintesc şi acum cu plăcere serile pe care le petreceam împreună, ne plimbam prin parc şi încercam să ne cunoştem mai bine să descoperim interese, idei, hobby-uri comune. Una dintre metode, Jocul (cum ne plăcea să îi spunem) era să folosim 3 întrebări la care să dăm amândoi răspunsurile, urmărind să vedem dacă se potriveau.

Una dintre întrebări a fost „nume de copii”. Eu am scris „Ioana şi Victor” iar Mihai „Ioana şi Victor”. A fost unul dintre cele mai emoţionante momente….era un Ceva ce nu putea fi explicat. Timpul a trecut şi am devenit soţ şi soţie, o famILIE cum ne place să spunem.
Un alt moment decisiv, în care mi s-a înrădăcinat determinarea de a ne numi copilaşul Victor a fost o discuţie sinceră si emoţionantă cu mama soţului meu. Eram cu dumneaei când a primit telefonul prin care a fost anunţată că fratele soţului şi implicit soţia lui vor avea o fetiţă. Bucuria de a avea o nepoţică a fost imensă, din păcate micuţa (care îi poartă frumosul nume – Anca) nu şi-a cunoscut bunica. Atunci, mama m-a întrebat „Tu ce îţi doreşti?”. Greu răspuns, nu din alte motive, ci pentru că eram aşa de mişcată la momentul acela încât fără să realizez am spus „Un băieţel şi să îl cheme Victor”. Văd şi astăzi lacrimile din ochii ei „Victor…..aşa l-a chemat pe tătăl meu”. Ştiam din poveştile lui Mihai ce om bun, sufletist, familist fusese bunicul Victor. Şi atunci mi-am dorit să ne ajute Dumnezeu să avem un copil care să poarte acele calităţi, atât de frumos descrise de el.
Cristian – al doilea prenume este la rândul lui plin de semnificaţii. Este prenumele tatălui meu, un om sensibil, care se emoţionează foarte uşor, un suflet mare care iubeşte sincer şi necondiţionat. Când am ales acest prenume mi l-am şi imaginat încercând să îşi ascundă lacrimile. De asemenea şi eu sunt Cristina şi naşul puişorului nostru este tot Cristi.
Victor Cristian a apărut ca o minune în viaţa noastră, o binecuvântare a dragostei pe care ne-o purtăm. Am aflat că sunt însărcinată în ziua în care Mihai a împlinit 30 de ani. A fost cel mai frumos cadou pe care i l-aş fi putut oferi. Am ştiut din primul moment că este băieţel, am simţit că Victor Cristian vrea să îşi cunoască părinţii. S-a născut ca un cadou de ziua mea, pe 15 octombrie (eu fiind născută pe 11 octombrie). În urma câtorva probleme apărute la operaţie decizia s-a întărit şi mai mult: Victor – o victorie a vieţii!

You may also like...

5 Comments

 1. Irina says:

  Sunteti o famILIE frumoasa, doi oameni calzi, deschisi, iar Dumnezeu l-a trimis pe Victoras pentru a intregi bucuria in viata voastra. Trebuie sa apara si o surioara, Ioana!!! Va pup!

 2. Liliana Cristea says:

  In viata nimic nu este intamplator, formati o famILIE frumoasa, sunteti tineri si va doresc sa aveti parte de multa sanatate, realizari si reusite.

  Va pup!
  Numai bine!

 3. Andreea says:

  Va doresc o viatza frumoasa plina de realizari..*!

 4. ancuta says:

  Sunteti persoane minunate si meritati tot ce e mai frumos!
  Victoras e un scump! Dumnezeu sa-i dea sanatate si tuturor copiilor din lume!

 5. Daniela says:

  Ce seamana povestile de nume ale baietilor nostri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *