La taifas cu...

Laurian Manta – copilaria este locul jocului!

Bună ziua, Lauri (ne cunoaștem…, așa că îmi permit să îți spun așa cum ți se adresează prietenii):-) Îți mulțumim că ai acceptat să stai de vorbă cu noi și pentru disponibilitatea ta de a te implica în proiectul nostru CopiiPH.ro. Cum ne cunoaștem de ceva ani, ești unul dintre copiii care au crescut sub ochii mei, faci parte din categoria celor care au ceva de spus, în cazu tău în muzică. Vreau sa discutăm astăzi despre ce înseamnă pentru tine copilăria, lupta de a ajunge un nume și care ar fi modul în care un astfel de proiect de promovare a valorilor poate ajuta un copil care muncește pentru a spune Am reușit!

Laurian Manta

Cum te-ai descrie în 5 cuvinte?

Cum m-aș descrie eu în 5 cuvinte… ? – vesel, creativ, inocent, serios, tenace.

Ce este pentru tine copilăria?

Pentru mine, copilăria reprezintă cea mai importantă etapă a vieții. Copilăria reprezintă locul jocului. Pot spune că în coplărie îți dezvolți partea creativă. Sincer, dacă aș putea, și o spun foarte serios, aș rămâne aici, în zona asta a copilăriei.

Cum ai defini jocul sub orice accepțiune?

Jocul sub orice formă ar fi el, reprezintă o parte de nelipsit a copilăriei. Fără joc nu am reuși să ne dezvoltăm partea creativă, partea socială și, de ce nu, partea culturală.

Laurian Manta si Horia Brenciu

Inevitabil trebuie să te întreb – ce a însemnat, pentru tine, un copil de 16 ani, experiența Vocea României?

Vai, vă vine să credeți că nici acum nu realizez că am ajuns până unde am ajuns la Vocea României? A fost un salt neașteptat față de ce făcea Laurian la 16 ani în viața de zi cu zi, comparativ cu ce a făcut Laurian la Vocea României. Am reușit aici să îmi depășesc limitele, să îmi depășesc și vârsta, după cum zicea Horia :))

Ai cântat în franceză/engleză/ română – de ce? Ce rol crezi că ocupă limbile stăine în viața unui tânăr?

Da, așa este, am cântat în limbile internaționale deoarece, sincer, am vrut să demonstrez că se poate cânta oricum – muzica are același cod, al inimii, nu ține cont de modul de a transmite, ci de modul de a percepe. Am început cu Lara Fabian, am continuat cu Vunk, apoi cu Adrian Daminescu, urmând Glen Medeiros și în final Jessie J.  Consider că limbile străine ocupă un loc important în viața fiecărui om. NU poți știi ce îți oferă viața, mai bine să știi un pic din fiecare.

Având în vedere șansele unui oraș mare, cum vezi faptul că te-ai născut în Slănic – un avantaj sau un dezavantaj pentru că a trebuit să lupți ?

Având în vedere că Slănicul este un oraș mic, nu pot spune că mă ajută, nu este o rampă de lansare unde te pot cunoaște mulți oameni, unde te poți afirma. Acesta ar fi dezavantajul. Avantajul este însă, că aici, în Slănic, cunosc multe persoane care mă apreciează și care mi-au fost alături chiar și înainte de Voce.

Laurian manta la scoala

Cine te-a susținut să îți continui studiile în Ploiești, la un liceu de specialitate ?

În primul rând m-au susținut părinții. Ei au fost suportul moral, dar și financiar. În al doilea rând, de mare ajutor mi-au fost rudele la care stau în momentul de față, unchii mei. Pentru asta le multumesc și îi apreciez foarte mult.

Ce rol consideri că joacă părinții în educația nonformală a copiilor ?

Consider că principalele persoane care joacă un rol important în educația non-formală, suntem noi, nu părinții. Educația non-formală face referire, în mare parte, la deciziile pe care le iei tu, la ce vrei să faci tu în viață, cum și când. Până la urmă, de luat decizii ne vom lovi toată viața.

Consideri utilă existența unui site al copiilor și părinților prahoveni (nr. Copiiph.ro) ? De ce, care ar fi argumentele tale ?

Desigur, sunt utile apariția și existența unui  astfel de site. Orice sursă de informare, orice sursă de divertisment, de recreere, este binevenită. Mai ales, un astfel de site, unește toti prahovenii și pe deasupra crează și prietenii.

Ce fel de materiale/ știri/ informații/ reportaje ai considera benefice spre publicare pe site-ul Copiiph.ro?

Tot ce ține de divertisment atrage lumea și o face mai curioasă, materiale despre vedetele din județul Prahova, materiale despre schimbările ce apar în județ. Pe mine, aceste materiale m-ar atrage ca vizitator 🙂

Un mesaj pentru cei care ne citesc…

Mult succes în viață și tot ceea ce vă propuneți să se îndeplinească. Vă pup!

Laurian Manta (2)

You may also like...

2 Comments

  1. LAURIAN va ramane un exemplu pt. copii si parinti deopotriva,caci putem sa ne autodepasim sa devenim ceva,cineva in ciuda unor dezavantaje existentiale….mult succes in continuare

    1. copiiph says:

      Este un exemplu, da, este un copil frumos care a reusit! Acesta este scopul nostru – Copiiph.ro vrea sa arate ca se poate, copiii nostri trebuie sa invete ca viata e frumoasa, trebuie sa le aratam ca au voie sa spere, sa viseze, sa munceasca, sa creeze si viitorul este al lor. Au nevoie de la noi de deschiderea usii spre adevar, spre cunoastere, spre informare. Nu avem voie sa le taiem aripile, sa ii oprim in a se manifesta cum stiu ei mai frumos – prin sentimente curate, prin sufletul lor deschis!
      Multumim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *