Evenimente

Concursul national Umbrela Verde 2013

Umbrela Verde

Natura este viață și poluarea este moarte, arta este creație iar nepăsarea este lipsa implicării. Școala Gimnazială “Ion Câmpineanu”, Câmpina, Prahova în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Prahova, Centrul Carpato – Danubian de Geoecologie, Casa Corpului Didactic Prahova, Agenţia pentru Protecția Mediului Prahova, Alianţa Franceză Ploieşti și www.copiiph.ro (Site-ul copiilor și părinților prahoveni) – organizează concursul național Umbrela Verde.


Scopul acestui concurs de creație cu tematică ecologică este implicarea elevilor în acțiuni de promovare a dezvoltării durabile. Doar prin educarea și promovarea spiritului eco al fiecărui individ, demersul de ocrotire a mediului își poate atinge țelul – acela de a păstra verdele pur.

Tema concursului este protejarea mediului, protejarea naturii. Ce se dorește? Sensibilizarea elevilor cu privire la pericolul poluării, popularizarea exemplelor de bună practică prin intermediul afirmării și stimulării potențialului artistic al elevilor.

Concursul se adresează preșcolarilor (inclusiv elevilor din clasa pregătitoare), elevilor claselor I- XII și cadrelor didactice îndrumătoare. Există patru secţiuni: desen, pictură, grafică şi fotografie. Pentru detalii despre modul de înscriere, grupe de vârstă, regulament, modul și locul jurizării, premierea lucrărilor declarate câștigătoare puteți citi pe Concurs Național Umbrela Verde 2013. De asemnea, tot in link-ul atașat găsiți pentru descărcare formularul de înscriere și Acordul de Parteneriat pentru Educație.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *