La gradi

Gradinita ANGELS Paulesti

Victor avea 2 ani și 11 luni, era momentul integrării în colectivitate. Am încercat inițial la o grădinița de stat cu program scurt. De ce?! (să nu fie bruscă și lungă despărțirea, să pot coordona în continuare mesele, să doarmă în patul lui  etc – cam așa gîndeam atunci). Așa am considerat atunci și lucru acesta a fost greșit. De ce? Victor, dintr-un copil cu manifestări de orice fel, începuse să devină introvertit, iar dorința de a afla de la el ceea ce se întampla la Grădi era întâmpinată mereu de refuz. Motivele…??? mult de scris și nu e cazul acum, nu despre asta vreau să vorbim.

Ca orice părinte, vrem ce este mai bun pentru copilul nostru…Și așa am decis împreună că e cazul să schimbăm ceva, ceva ăsta ne-am gândit noi că ar fi sistemul privat.

Cea mai apropiată grădiniță particulară de casa noastră este grădinița Angels, din Păulești. Am contactat personalul de acolo și am vizitat grădinița Angels…ce să zic? Că a fost dragoste la prima vedere??…dacă se poate numi așa, da, asta a fost! Curățenie, personal cald, primitor, specializat, copii veseli, fericiți, coborau scările și vorbeau între ei în engleză (nu aveau mai mult de 7, 8 ani..și era clar că făceau asta din pură plăcere), doamnele de la bucătărie aveau halatele albe spumă, doamna educatoare era la finalul programului, dar arăta impecabil – calmă, liniștită. Și acum o găsesc la fel – are o siguranță în modul de a vorbi, nu este o relaxare statică, este o stare de bine pe care o imprimă interlocutorului provenită din faptul că este mereu stăpână pe situație, știe clar ce are de făcut, o face cu plăcere, cu profesionalism și asta se vede pe chipul copiilor.

De 5 săptâmâni mergem la grădi zilnic și nu ni s-a întâmplat să auzim țipete, nervi, vorbe aruncate, Victor este mereu vesel, povestește cu drag ce face acolo, cântă în timp ce se joacă acasă (imită practic atmosfera liniștită, caldă, primitoare din grădiniță), are cunoștințe noi despre animale, povești, cântece.

Pot spune clar și răspicat – suntem niște părinți fericiți pentru că avem un copil fericit. Asta vrea orice părinte, nu? Nimic pe lumea asta nu este perfect, toti și toate purtăm clar atingerea imperfecțiunii, asta este marca umanității.

Mulțumim! Cui? Întâmplării de a ajunge acolo unde suntem azi, copilului nostru că a știut să ne îndrume spre ce îl face fericit!

10 motive pentru care suntem mulțumiți  de grădinița “Angels” Păulești

Gradinita Angels Paulesti

10 puncte pentru grădinița ANGELS

 1. Pentru că Victor se trezește în weekend și ne roagă să mergem la grădiniță
 2. Pentru că este acolo doar de o lună și știe să numere corect în engleză (și 2 nu este “ciu”, 3 nu este „tri”…)
 3. Pentru că a învățat să se îmbrace singur și face asta cu responsabilitate, nu din obligație
 4. Pentru că vizionează spectacole de teatru pentru copii și îmi povestește acasă exact ce a văzut acolo
 5. Pentru că am văzut pe camerele de supraveghere că merg să se spele pe mânuțe înainte de fiecare masă
 6. Pentru că în 3 sptămâni de limba germană știe să numere, să cânte și să recite o poezie in această limbă
 7. Pentru că am văzut (tot pe camere) modul responsabil, plin de dragoste în care se comportă doamnele îngrijitoare cu cei mici (…mai puțin de 2 ani) – îi țin cu drag în brațe, îi leagănă pe picioare să adoarmă. Zilele trecute am văzut cum doamna îngrijoare a ținut la piept și a mângâiat o fetiță până a reușit să o adoarmă
 8. Pentru că primesc la fiecare final de zi un bilețel în care mi se spune ce a mâncat, cum a mâncat, cât a dormit
 9. Pentru că în ficare dimineață simt că îmi las copilul într-un mediu sănătos, calm, cald, încărcat de profesionalism, calitate, dragoste de a lucra cu copiii
 10. Pentru că mă uit pe camerele video și am impresia că totul este o joacă, copiii se simt ca acasă, dar…au un program, învață în fiecare zi ceva nou, frumos, constructiv; comunică între ei, se joacă. La fiecare final de zi sunt altfel, sunt purtători de informații transmise într-un mod eficient, profesionist

3 Comments

 1. Ai surprins atat de bine gandurile oricarui parinte…Te pup!

 2. Gabriela says:

  Foarte frumos spus, felicitari …si multumesc pentru invitatie. Imi face mare placere sa va fiu alaturi de acum inainte!

 3. IONELA says:

  Sunt perfect de acord cu tot ce se spune mai sus! Ba chiar as avea si alte motive de multumire la adresa gradinitei, mai ales ca fetita mea merge acolo de la varsta de 1 an si 6 luni!
  Am vrut ce este mai bun pt copilul meu si exact asta am gasit aici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *